תעסוקה מקיימת: מה קורה בשוק המשרות הידידותיות לסביבה
לנוכח המודעות הגוברת לשינוי האקלים והצורך במעבר לכלכלה דלת פחמן, הביקוש למשרות ידידותיות לסביבה נמצא במגמת עלייה. מאמר זה יבחן את ההשפעה של מגמות סביבתיות על שוק התעסוקה, תוך מתן דגש על הצעות עבודה בתחומים ירוקים, על מדיניות ממשלתית רלוונטית ועל דרכים בהן מקצוענים יכולים להתכונן לקריירה מקיימת.
השפעת שינוי האקלים על מגמות התעסוקה
שינוי האקלים מהווה אתגר עולמי המחייב מעבר לכלכלה מעגלית המבוססת על אנרגיה מתחדשת, התייעלות אנרגטית והפחתת פליטות. מחקר של הארגון הבינלאומי לעבודה (ILO) צופה כי המעבר לכלכלה ירוקה יוביל לירידה של 6 מיליון משרות בענפים מזהמים, אך במקביל ליצירה של 24 מיליון משרות חדשות עד 2030. הצעות עבודה בתחומים כמו אנרגיה מתחדשת, בנייה ירוקה, חקלאות אורגנית ותחבורה בת-קיימא צפויות להיות מבוקשות במיוחד.
בישראל, לדוגמה, משרד האנרגיה פרסם יעדים שאפתניים להגדלת ייצור החשמל מאנרגיות מתחדשות ל-30% עד 2030. יישום היעדים צפוי להניב עשרות אלפי משרות בענף האנרגיה הסולארית והרוח. במקביל, קרנות השקעה ויזמים מגלים עניין גובר בסטארט-אפים קלינטק ישראליים, מה שמגדיל את היצע הצעות העבודה בתחום.
מדיניות ממשלתית והסכמים בינלאומיים המשפיעים על משרות ירוקות
ממשלות בכל העולם מקדמות מדיניות ורגולציה המעודדות מעבר לכלכלה ירוקה, ויוצרות תמריצים לפיתוח תשתיות ומשרות מקיימות. למשל, חבילת התמריצים האמריקאית להתמודדות עם משבר הקורונה כללה השקעה חסרת תקדים של 90 מיליארד דולר באנרגיה נקייה וברכבים חשמליים, צעד הצפוי להכפיל את מספר הצעות העבודה בענפים אלו עד 2024.
באירופה, הסכם הגרין דיל שואף להפוך את היבשת לניטרלית מבחינת פליטות פחמן עד 2050, תוך יצירת לפחות מיליון משרות חדשות בכלכלה מעגלית עד 2030. תקנות אירופיות חדשות גם מחייבות חברות לדווח על עקבות הפחמן שלהן ולאמץ תוכניות קיימות, מה שמגביר את הביקוש למומחי ESG ולמנהלי קיימות.
בישראל, התוכנית הלאומית להתייעלות אנרגטית מעניקה מענקים ומסלולי סיוע לעסקים המשקיעים בצמצום צריכת החשמל. אימוץ הטכנולוגיות מייצר הצעות עבודה חדשות בתחום האנרגיה, האוטומציה והבניה החכמה. בנוסף, רפורמת הפחתת השימוש בפלסטיק חד"פ וחוק האריזות מניעים מו"פ של חומרים ומוצרים ירוקים ופותחים נישות תעסוקה חדשות.
טיפים לבניית קריירה ירוקה
לאור המגמות הנ"ל, אנשי מקצוע המעוניינים בקריירה עתידית ומשמעותית יכולים לפעול במספר מישורים:
- רכישת הכשרה והסמכות רלוונטיות - לימודי תארים וקורסים בתחומים כמו מדעי הסביבה, מדיניות אנרגיה, כלכלה מעגלית או הנדסה סביבתית הם יתרון. כדאי לעקוב אחר הצעות עבודה ולזהות את הכישורים הנדרשים.
- התנסות מעשית - השתתפות בפרויקטים התנדבותיים סביבתיים או התמחויות בארגונים ירוקים יכולות לפתוח דלתות ולבנות רשת קשרים בתעשייה.
- ניטור מגמות ותובנות - התעדכנות שוטפת במדיניות ממשלתית, טכנולוגיות חדשות ודו"חות של גופים בינ"ל כמו ה-OECD או ה-WEF תסייע לזהות הזדמנויות צומחות.
- אימוץ ערכי קיימות - שילוב עקרונות של צריכה מודעת ואחריות סביבתית בחיי היומיום יבנה אמינות והלימה עם הקריירה הנבחרת.
מגמות חדשניות בתעסוקה מקיימת
בשנים האחרונות אנו עדים לצמיחה של מגמות פורצות דרך בתחום התעסוקה הירוקה. חברות וארגונים מאמצים מודלים עסקיים מעגליים, מפתחים טכנולוגיות מקיימות ומציעים פתרונות יצירתיים לאתגרים סביבתיים. להלן מספר דוגמאות מעניינות:
- מעצבים תעשייתיים המתמחים בתכנון מוצרים מודולריים וניתנים למיחזור - חברות כמו Fairphone מייצרות סמארטפונים מודולריים שקל לתקן ולשדרג, במטרה להאריך את חיי המוצר ולהפחית פסולת אלקטרונית. הצעות עבודה לתפקידי עיצוב ברוח Ecodesign הולכות ומתרבות.
- יועצי Zero Waste לארגונים - מומחים המסייעים לחברות ולרשויות לאמץ אסטרטגיות של הפחתת הפסולת וניהול יעיל של משאבים. הם מנתחים שרשראות אספקה, עורכים סקרי פסולת וממליצים על פתרונות כמו מעבר לאריזות רב-פעמיות או תוכניות להסבת פסולת מזון לקומפוסט.
- טכנאים של מערכות לכידת פחמן - טכנולוגיות DAC (Direct Air Capture) מאפשרות לשאוב פחמן דו חמצני ישירות מהאטמוספרה ולאחסן אותו. חברות כמו Climeworks השווייצרית מפעילות מתקני לכידת פחמן הדורשים צוותי טכנאים ייעודיים להקמה ולתחזוקה.
- יזמים חברתיים-סביבתיים - סטארט-אפים רבים בתחום הקלינטק מציעים הצעות עבודה מאתגרות המשלבות מטרות חברתיות עם פיתוח עסקי. למשל, חברת HomeBiogas הישראלית מפתחת מערכות ביתיות להפקת גז מפסולת אורגנית, ומספקת פתרונות אנרגיה ועצמאות כלכלית לקהילות מוחלשות.
- מנהלי קיימות ואחריות תאגידית - תפקידים הנמצאים בצמיחה בחברות גלובליות רבות. אלו אחראיים על גיבוש והטמעת אסטרטגיית ESG של הארגון, דיווחי קיימות, ניהוג יוזמות חברתיות והפחתת ההשפעות הסביבתיות.
- מפתחי בינה מלאכותית לייעול תהליכים - AI מאפשרת אופטימיזציה של צריכת חומרי גלם, תכנון מסלולים יעילים בלוגיסטיקה וחיזוי ביקושים מדויק יותר למניעת בזבוז. הצעות עבודה בחברות העושות שימוש בAI לקידום קיימות מבוקשות מאוד כיום.
- עובדים סוציאליים קהילתיים עם התמחות סביבתית - קהילות חלשות לרוב נמצאות בחזית של זיהום וצדק סביבתי. עובדים המסייעים לתושבים להתמודד עם מפגעים, לפתח חוסן אקלימי ולהוביל שינויים צוברים ביקוש.
מעבר למשרות הספציפיות הללו, רוב התפקידים בעתיד ידרשו מיומנויות וידע ירוקים ברמה כלשהי. לכן, כל אדם יכול להתחיל לשלב חשיבה מקיימת בתפקידו הנוכחי - החל מיוזמה לחיסכון באנרגיה במשרד ועד הטמעת שיקולי סביבה בקבלת החלטות. ככל שנראה יותר פרואקטיביות ירוקה בקרב העובדים, כך יתפתחו ויורחבו גם הצעות עבודה ייעודיות בתחום הקיימות בארגונים השונים.
סיכום
המגמות הסביבתיות בעולם מייצרות מציאות חדשה בשוק הצעות העבודה, בה נדרשים יותר ויותר אנשי מקצוע בעלי כישורים ירוקים. הן מדיניות ממשלתית, והן יוזמות עסקיות, מניעות את הגידול בתעסוקה המקיימת וההזדמנויות בה. מועמדים המבינים את ההשלכות, צוברים את הניסיון הרלוונטי ומתעדכנים בחידושים יוכלו למקסם את הסיכויים להשתלבות מוצלחת במשרות עתיד אלו. בכך, הם לא רק יבנו קריירה מספקת, אלא גם יתרמו באופן משמעותי להתמודדות עם אחד האתגרים הדחופים ביותר של דורנו.